Tapas kan byde på alt fra cremet ost og saltet skinke til laks, rejer og krydrede dips – og dèt kræver vine, der kan spille med på alle nuancerne. Her får du en guide til, hvilken vin der passer bedst til forskellige typer tapas, så du nemt kan sammensætte en harmonisk vinmenu – uanset om du foretrækker hvidvin, rødvin, rosé eller cava
- Vælg vine med frisk syre – det renser ganen mellem bidderne
- Undgå tunge, fadlagrede vine til lette eller friske tapas
- Bobler og rosé er glimrende tapas-partnere som sikre vindere
- Vær ikke bange for at servere flere slags vin til en tapasaften
Vinanbefalinger til forskellige typer tapas

Vin til tapas med skinke, pølse og ost
-
En frugtig Tempranillo uden for meget fad
-
En saftig Grenache
-
En lidt moden, rund hvidvin med fylde (fx Chablis, Viura eller en hvid Rioja)

Vin til tapas med fisk og skaldyr
-
En sprød Alvarinho – perfekt til både laks og rejer
-
En aromatisk Sancerre med lette urtenoter
-
En tør, elegant Cava, der renser paletten og går godt til det hele

Vin til tapas med grillede grøntsager og syrlige elementer
-
En urtepræget Sauvignon Blanc
-
En let orangevin med struktur og syre
- En økologisk naturvin, hvis du vil gå all-in på det grønne

Vin til tapas med krydret eller stegt kød
-
En krydret rødvin fra Spanien eller Syditalien
-
En Tempranillo eller Primitivo med varme og frugt
-
En kraftig rosé som alternativ, hvis maden serveres kold

Dips og fedmefulde tilbehør
-
En Cava eller anden tør mousserende vin
-
En orangevin eller hvidvin med lidt tannin
-
En rosé med struktur, der kan rense paletten
-
En Spätburgunder, da den har en god syre
Det afhænger af maden – men generelt er friske vine med god syre og lav tannin det bedste valg. Derfor kan bobler og rosé være sikrere valg, eller en let rødvin.
Ja, især lette og frugtige rødvine som Tempranillo, Grenache og Pinot Noir passer godt til tapas, især med kød og ost.
Absolut. Særligt hvis du har fisk, skaldyr eller grønt på menuen. Så kan en frisk Albariño eller Verdejo være oplagte bud.
Det kan du sagtens – og det kan gøre oplevelsen endnu bedre. Tapas er uformel mad, og vinene må gerne afspejle det.